Συμπαράσταση στους καθηγητές – Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 13/5/13

Παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό κυρίως μέσα από τα κανάλια και κάποιες εφημερίδες, την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν τους εκπαιδευτικούς και να μας πείσουν ούτε λίγο ούτε πολύ, πως είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά της εκπαίδευσης.

Ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να καταφέρουν  να περάσουν χωρίς αντίδραση από μέρους της κοινωνίας τα απαράδεκτα και άδικα μέτρα που σκοπό έχουν να εξαθλιώσουν τους εκπαιδευτικούς και να αποτελειώσουν το Δημόσιο Σχολείο.

Γι’αυτό η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο τώρα, παραμονή των εξετάσεων, δείχνοντας μια άκαιρη σπουδή, εκβιάζοντας ουσιαστικά όλους μας, γονείς, μαθητές και καθηγητές. Ξέρει ότι φέρνει τους καθηγητές σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ξέρει ότι αν δεν αντιδράσουν δυναμικά τώρα, θα ταπεινωθούν και θα χάσουν κάθε ευκαιρία ανατροπής της επιχειρούμενης εξαθλίωσής τους και επιδιώκει να μας βάλει να φαγωθούμε μεταξύ μας.

Η αθλιότητα της …προληπτικής πολιτικής επιστράτευσης, πριν η πρόταση του προεδρείου της ΟΛΜΕ συζητηθεί και ψηφιστεί από το σύνολο των καθηγητών της χώρας, είναι το αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής. Και όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα σταματήσει στους καθηγητές, ο στόχος είναι να διαλυθεί ό,τι έχει απομείνει από όσα ξέραμε σαν δημόσια αγαθά.

Εμείς οι γονείς, έχουμε δει και βλέπουμε καθημερινά τον αγώνα που δίνουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί, σε δύσκολες συνθήκες, να περισώσουν ό,τι μπορούν από την επέλαση της λιτότητας στα ασφυκτικά πλαίσια που τους έχουν επιβληθεί.

Γιατί, η κυβέρνηση μοιάζει να ξεχνάει, πως τα 12 χρόνια που περνάνε τα παιδιά μας στα θρανία, δεν είναι απλώς μια προετοιμασία για τις εξετάσεις, ένας προθάλαμος για το Πανεπιστήμιο, μοιάζει να ξεχνάει πως εκείνο που είναι ιερό, δεν είναι το δικαίωμα στις εξετάσεις, αλλά η ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας, κι αυτή είναι που θέλει να υποβαθμίσει, ακόμα περισσότερο τώρα.

Γιατί το μέλλον των παιδιών μας, δεν υπονομεύεται από την καθυστέρηση των εξετάσεων για μερικές μέρες, αλλά από την πιστή εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων που έχουν οδηγήσει την ανεργία των νέων στο 64% και χιλιάδες νέα παιδιά με σπουδές και πτυχία, στο δρόμο της μετανάστευσης.

Για όλα αυτά, τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γονείς, μαθητές και καθηγητές, θα σταθούμε αλληλέγγυοι μεταξύ μας και απέναντι από την κυβέρνηση και τις άθλιες μεθοδεύσεις της.

Εμείς, οι Ανήσυχοι Γονείς, μια πρωτοβουλία που πρόσφατα συγκροτήθηκε, ενάντια στην εξάπλωση του νεοναζισμού στα σχολεία του Π. Φαλήρου & της Ν. Σμύρνης,  δείχνουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα 13/5, με τη συμμετοχή μας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 19:00.

*προσυγκέντρωση στα γραφεία τς ΟΛΜΕ, Ερμού και Κορνάρου 2.

—————————————————–

Διαβάστε ακόμα:

-Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας
-Ανακοίνωση της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας για την επιστράτευση των καθηγητών
-Δήλωση του Μανώλη Γλέζου: Καταργήστε τις εξετάσεις της αποστήθισης
-Ανακοίνωση του δικτύου «Μαθητές Εκτός Τάξης»
-Όλες τις εξελίξεις, στο απεργιακό ιστολόγιο των καθηγητών.
Πόσα βγάζουν οι καθηγητές;
-Πενθήμερη απεργία εκπαιδευτικών στο Βερολίνο, μέσα στις εξετάσεις.

 
Advertisements
This entry was posted in Αλληλεγγύη - Ενεργοί Πολίτες, Εκδηλώσεις-δράσεις, Κείμενα, Παιδεία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s